Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första maj med musikkåren

Först spelning i Nora. Sedan spelning i Lindesberg. Guldsmedshyttans musikkår har fullt upp när det är Första maj.

Annons
Musikkåren från Guldsmedshyttan spelar upp. Första maj-firandet i Lindesberg har precis startat. Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) är en politikerna som ska hålla tal här idag.

Strax är det avmarsch för Socialdemokraternas Första maj-tåg i Lindesberg. Det är samling på Norrtullstorget. Landtingsrådet Marie-Louise Forsberg-Fransson (S), som är en av huvudtalarna, är på plats. De lokala S-politikerna finns förstås här.

Och så är medlemmarna i Guldsmedshyttans musikkår här. Klockan 10 hade orkestern en spelning i Nora. Nu, två timmar senare, är det dags igen, nu i Lindesberg.

- Vi har två officiella spelningar idag. Vissa år har vi fler ändå. Och så värmde vi upp i morse med en inofficiell spelning i Stripa och Guldsmedshyttan, berättar Mikael Dahlström från musikkåren.

Redan klockan 6 på morgonen idag ska några av medlemmarna ha startat musicerandet från ett lastbilsflak i Guldsmedshyttan. Halv 8 var det officiell samling för hela gänget vid gamla gruvan i Stripa. Efter uppvärmningsspelande gick turnébussen först mot Nora och sedan till Lindesberg.

Musikkåren består idag, när den är civil med blå uniform, av 20-talet medlemmar. Med den grå hemvärnskåruniformen ökar medlemsantalet till 35 personer.

Så är det dags för avmarsch. Fanbärarna i täten. Sedan Guldsmedshyttans musikkår. Efter marschen väntar tal av Marie-Louise Forsberg-Fransson, av Kristine Andersson, ordförande i Frövi S-förening, och Sofia Märkel, SSU.

Dessutom har ett temporärt band satts ihop för att underhålla på torget denna dag.

- Vi är musiker från flera olika Lindebergsband som ska spela tillsammans i dag, berättar Christer Pilblad.

- Vi kallar oss Lokal 3. Eller Hillstreet Mics, säger Rickhard Nilsén.

Mer läsning

Annons