Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollen lever i Grönbo

Fotboll engagerar och håller samman. Det var tydligt när Grönbo IF ordnade Fotbollens dag på Björkängens IP under lördag och söndag. Mycket folk på plats på och runt planen. Knattar, ungdomar, veteraner och seniorer samlade runt ett gemensamt intresse.

Annons
Hjälper till. Lagledaren Camilla Asplund hjälper Wilma Sjöberg med målvaktshandskarna inför andra halvlek i matchen mot Hällefors F10:or. Wilma Soreby tittar på.

Varje år i augusti arrangerar klubben en heldag i augusti runt fotbollen.

– Förutom fotbollsmatcher bjuder vi på kringaktiviteter som tipspromenad, lotterier, fika med mera. Vi träffas och trivs, konstaterar föreningens ordförande Barbro Häger.

God stämning

Och visst är det så. Folk bänkade sig längs arenan, med en hamburgare i högsta hugg och en gammal bekantskap bredvid. Stämningen var god, de vänskapliga gliringarna om mindre lyckade framträdanden på planen legio.

En som trivdes var nioåriga Erna Persson som spelat en knattematch under lördagen. Måhända ett blivande fotbollsproffs?

– Vet inte. Men det är kul att spela fotboll. Jag har hållit på sedan jag var tre år, berättar Erna.

Under lördagen spelades fyra matcher från knattar till veteraner samt en seriematch i division 7. På söndagen var det poolspel för P7:orna där Grönbo, Wedevåg, Frövi, Hällefors och Nora/Pershyttan möttes.

I lördagens veteranmatch mötte Grönbo Frövis dito. Idel gamla bekanta på plan och flera av spelarna hade förr spelat någon säsong i motståndar-laget.

Blixtinkallad

En som inte spelat fotboll som vuxen, men som blixtinkallats till Frövi IK:s veteraner, var Niklas Andersson. Numera ledare för ett flicklag, men som denna dag fick ta på sig målvaktshandskarna.

– Vi får se hur det går, sa han leende medan hans lagkamrater värmde upp.

Vid sidan av planen stod lagledaren Peder Halvardsson och konstaterade att en uppvärmning var av nöden i det ruggiga vädret.

Precis som det ska vara

Tvärs över planen doftade det från hamburgergrillens eld, en till synes herrelös boll kom rullandes nedför en slänt, A-laget kommenterade veteranernas insatser och det mesta var som det skulle på en fotbollens dag.

Inte ens de regntunga skyarna kunde ändra på det.

Veteraner på planen. Grönbos Mikael Pekkala i gult kämpar om bollen med Frövis Mattias Aldén i veteranmatchen.
Spansk idol. Nioåriga Erna Persson satsar på fotbollen. Hennes idol heter Casillas och står i det spanska landslagets mål.

Mer läsning

Annons