Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollshall tar form

IFK Lindesbergs fotbollshall med konstgräs kommer att vara klar till skolstarten. För närvarande pågår montering av väggar och tak.

Annons
Tidsödande. Arbetet med att få tak och väggar på plats tar tid. Nils Björkengren räknar med att det ska vara klart innan månadsskiftet.  BILD: ULRIKA STOETZER

– Vi har hållit på fyra veckor, säger projektledare Nils Björkengren. Jag räknar med att arbetena tar ytterligare två veckor.

Per Eriksson, ordförande i IFK, säger att tidsschemat håller rätt bra än så länge. I början av augusti ska konstgräset läggas på plats.

– Många är spända på att få börja träna snart i hallen, säger Per. Därför tar vi anläggningen i anspråk direkt efter slutbesiktning. Annars är tanken att hallen ska användas, höst, vinter och vår.

Niomannaplan

Hallens spelbara yta är 77 x 37 meter. Det blir en plan för niomannalag och tre femmannaplaner. Det kommer att bli en hel del ungdomsmatcher i hallen.

– Bredvid den stora planen kommer vi att få plats med lite bänkar både för spelare och lite publik, säger klubbens ordförande.

Fotbollshallen kostar 4,5 miljoner kronor att bygga. IFK Lindesberg har tagit ett banklån. Själva driften beräknas kosta 400 000 kronor per år.

Hyresintäkter

Kultur- och fritidsnämnden ger 200 000 kronor i driftbidrag årligen under perioden 2011-2020. Klubben står för 100 000 kronor och resterande pengar hoppas IFK få in i form av hyresintäkter.

– Tanken är att de andra klubbarna i kommunen och även andra föreningar ska kunna hyra tider i hallen i mån av plats.

Egentligen skulle fotbollshallen ha varit klar till början av december förra året. Men den regniga hösten gjorde att den ursprungliga tidplanen sprack med besked.

30 år. Fotbollshallen börjar ta form så sakteliga. Väggar och tak består av en plastduk, som beräknas ha en livslängd på trettio år.  BILD: ULRIKA STOETZER

Mer läsning

Annons