Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsdebatt om skolorna

På tisdag kväll hoppas Bengt Storbacka både på en livlig debatt och att det kommer många kommunmedborgare till fullmäktige. Då är kanske den viktigaste punkten på dagordningen en politisk debatt om skolan.

Annons
Vitalisering. - Lindesbergs kommun har möjlighet att förbättra sitt nöjd kund-index. Min ambition är att få ett bättre fungerande engagerat parlament, säger Bengt Storbacka (S) fullmäktiges ordförande i Lindesbergs kommun. Tisdagens skoldebatt hoppas han ska ge visioner för vilken skola kommunen ska ha i framtiden.

- Tanken är att få en vettig diskussion mellan de folkvalda i god tid innan det är dags att fatta budgetbesluten, säger Bengt Storbacka (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Det finns också ett annat syfte. Att locka åhörare till kommunens högsta beslutande parlament.

Det har varit lite si och så med allmänhetens närvaro och intresse för fullmäktige. Inte har det heller blivit bättre av att närradion tystade efter årsskiftet med sina fullmäktigesändningar.

Webb-sändningar

- Till hösten hoppas vi i presidiet att vi ska kunna få i gång webbsändningar från kommunfullmäktige, säger Bengt Storbacka.

På tisdag kväll är en av de första punkterna debatten om skolan. Till hösten planerar fullmäktiges ledning en motsvarighet, men då om något av socialnämndens områden. Lindesberg satsar mer resurser på skolan är riksgenomsnittet, men resultaten ligger under genomsnittet. Hur kan skolan utvecklas är frågan för tisdagens debatt.

Det är de 45 fullmäktigeledamöterna som ska debattera och förhoppningsvis ha visioner om skolans framtid.

Frågestund

- Men allmänheten har möjlighet att ställa frågor under allmänhetens frågestund, säger Bengt Storbacka.

Det inleder fullmäktigekvällen i församlingshemmet i Lindesberg klockan 17 på tisdag kväll. Sedan ska nye kommunchefen Christer Lenke presenteras för fullmäktige. Därefter följer skoldebatten som Bengt Storbacka räknar med kommer att ta mellan tre kvart och en timmas tid.

- Jag har hört att det har spridit sig att vi ska ha debatten, säger Storbacka.

Hopas på många talare

Barn- och utbildningsförvaltningens chef Kaj Söder kommer att inleda med sin syn på skolan som tjänsteman. Sedan kommer majoriteten att kort få säga sitt och oppositionen därefter.

- Sedan hoppas jag på att få fylla på med många namn i talarlistan. Helst med företrädare från de olika partierna som annars inte står i talarstolen varje gång, säger Bengt Storbacka.

Mer läsning

Annons