Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredagar går som en dans

Dans är glädje och gemenskap. Den som vill ha roligt tillsammans med andra på dansgolvet kan komma till Sandströms varje fredag. För där växer Lindesbergs nya dansförening fram.

Annons
Lindy hop. Magnus Viberg och Kristine Hedin provade lite lindy hop under fredagens danstillfälle. Magnus gillar initiativet till en dansföreningen och hoppas att intresset håller i sig.

Initiativet kommer från Lennart Sjöstrand, som själv älskar att dansa. Tanken att starta någon form av förening i Lindesberg har han haft sedan Bergslagens dansinstitut lades ner för några år sedan. I slutet av januari bokade han in ett första tillfälle. Då kom tio personer. Andra fredagen ökade deltagarna till 35 och där har antalet intresserade sedan legat. Totalt är det närmare 100 namn som har varit med någon av gångerna.

– Det gäller att sprida informationen. Många vet inte att vi existerar, konstaterar Lennart som ändå är nöjd så här långt.

De som har hittat hit lovordar Lennarts initiativ. För att det finns lindesbergare som gillar att dansa råder inget tvivel om.

– Det är ett skönt sätt att röra på sig, säger Maud Larsson och pustar ut efter att ha buggat en låt med Jimmy Lindberg.

Jimmy är också glad över möjligheten.

– Det är skönt att slippa åka till Örebro för att dansa. Dessutom är det kul om det blir en egen förening, för då kan man också vara med och påverka.

Namnfråga

Någon förening är inte officiellt bildad ännu, men det ska ske på ett möte nästa vecka. Då ska också namnfrågan diskuteras. Lennart har hittills kallat träffarna för ”bugg och boogie”. Lindesbergs dansförening är ett annat förslag.

Bugg har varit den dominerande dansen hittills, men man har också hunnit med att ha en kurs i lindy hop.

– Vad vi ska dansa får vi diskutera tillsammans. Det kan vara allt från boggie woggie till argentinsk tango, säger Lennart Sjöstrand.

En idé är att ta hit ledare som kan hålla kurser, en annan är att deltagarna lär av varandra genom att till exempel visa och testa olika turer i bugg.

Danserna kommer att fortsätta fram till mitten av april, för att sedan göra uppehåll över sommaren.

– Jag hoppas att vi kan köra i gång i höst igen, säger Lennart Sjöstrand, som är helt säker på sin sak.

– Dansa är det roligaste som finns.

Initiativtagare. Lennart Sjöstrand har länge haft en idé om en dansförening. Nu har han förverkligat sin tanke och kunde bjuda upp Moni Ollward till dans.
Det svänger. Jimmy Lindberg och Maud Larsson gillar att dansa och de buggade loss på Sandströms i fredags.

Mer läsning

Annons