Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frövi IK Fotboll årets förening – får 100 000

Frövi IK Fotboll blev Årets förening på Eldsjälsgalan och får 100 000 kronor. Det kom som en glädjande chock, berättar Lars ”Lasse” Frejd i föreningen.

Annons
Prisad förening. Frövi IK Fotboll är utsedda till Årets Föreningen och får 100 000 kronor, här under skinkcupen, Futsal.

FRÖVI. Det är tio föreningar runt om i Sverige som utses till Årets förening under bingolottos Eldsjälsgala och tilldelas 100 000 var. Och Frövi IK Fotboll är en av de tio, den enda i länet för övrigt. För eldsjälen Lars ”Lasse” Frejd i klubben kom det som en fullständig överraskning. Galan sändes på TV4 under torsdagkvällen, men det programmet såg han inte.

– Jag missade det, men rätt som det var när programmet gick ringde en kille och sa att ni har vunnit 100 000 på Eldsjälsgalan och jag trodde knappt att han menade allvar. Så jag blev både glad och lite chockad, säger Lasse.

Lasse Frejd visste heller inte att föreningen var nominerad.

– Så de som nominerat oss måste ha tyckt att vi gör ett bra jobb. Jag själv har sålt Bingolotter i 25 år ända sedan det började, berättar han.

Numera är det 10-12 medarbetare i klubben som varje dag sitter på ICA-butiken och säljer lotter för att stärka klubben, och det har blivit en social samlingsplats.

– Som jag känner är det här ett kvitto på lång och trogen tjänst, att vi kämpat i så många år.

Pengarna kommer väldigt välkommet, förklarar han, det finns många små och stora hål att stoppa i.

– Och vi ska vara rädda om pengarna och vara jätteglada att vi fick dem.

Mer läsning

Annons