Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frövi vårdcentral säljs inte

Det blir ingen försäljning av vårdcentralen i Frövi till en privat aktör. I stället tänker landstinget satsa på att få fram de läkare som fattas i Frövi och Fellingsbro.

Annons

– Det finns en läkare på plats i Frövi sedan sista maj och vi får en till efter sommaren, säger landstingsrådet Marie-Louise Forsberg-Fransson (S).

Det beskedet fick deltagarna på det öppna möte om vårdcentralen som Socialdemokraterna kallat till i måndags kväll.

– Det var ett positivt besked för oss och för orten, säger Jocke Hermansson i S-föreningen.

Vårdcentralerna i Frövi och Fellingsbro har under lång tid arbetat för att besätta tjänsterna, men haft svårt att locka läkare till orterna.

Annonserar efter läkare

I dagarna har landstinget tillsammans med ortsbor i Fellingsbro gått ut med en annons i branschtidningar.

– Det är ju så att får vi en fast läkare, brukar det gå lättare att rekrytera fler, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson.

Flexibel organisation

Nu löser landstinget läkarbristen i Fellingsbro genom att läkare från bland annat Lillån och Nora kommer dit.

– Vi har en flexibel organisation där vi ställer upp för varandra. Och det har inte minst övrig personal på vårdcentralerna gjort. Det handlar också om att försöka hitta nya grepp för att ge en god service åt våra patienter.

Det privata alternativet är inte helt ute ur leken. Det finns en ansökan från en privat aktör som vill etablera sig i Frövi och som hälsovårdens speciella granskningsgrupp arbetar med.

– Vi kan inte hindra någon som uppfyller kraven att etablera sig. Det betyder att det kan bli väldigt gott om läkare i Frövi med tiden, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson.

Mer läsning

Annons