Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full aktivitet i Löa bygdegård

Det är stor skillnad på aktiviteterna i bygdegården sedan utbyggnaden blev klar. Inte minst varje vardagskväll är det full fart i huset.

Annons

Största hyresgästen är Löa friskola som utnyttjar huset till gymnastiklektionerna veckans alla dagar. Nu finns nämligen såväl duschar som omklädningsrum och förråd, och ribbstolar är också på plats så att huset kan erbjuda riktig gympa.

– Det känns jättebra att skolans barn inte behöver bussas iväg utan kan få ha gymnastiken på hemmaplan, konstaterar Elisabeth Elvenäs, ledamot i bygdegårdsföreningens styrelse.

Mer fysisk aktivitet är det även för andra konstellationer, i form av herrgympa, barnhandboll, damgympa, volleyboll, zumba yoga, innebandy och magdans. Varannan vecka är det fritidsgårdsverksamhet på programmet och under helgerna har man en hel del uthyrt till privata fester och föreningsevenemang.

Närheten lockar

– Bredden är möjligt tack vare att vi kan dela av och ha två aktiviteter parallellt, på ett sätt som inte var möjligt tidigare, säger Elisabeth Elvenäs som upplever att alla aktiviteterna har god uppslutning.

– Just närheten lockar folk. Nu kan de träna här i byn och slipper åka flera mil. Det är uppskattat.

Det var 2006 som bygdegårdsföreningen beslutade att bygga ut, hösten 2009 påbörjades arbetena och oktober året därpå stod det ut- och ombyggda huset klart. Finansiärer var Boverket, kommunen och Allmänna arvsfonden förutom att föreningen själv sköt till pengar.

– Det har verkligen gett mycket tillbaka att vi byggde ut. Större ytor har öppnat upp för så mycket, säger Elisabeth Elvenäs som nu vill att även befolkningen utanför Löa ska få upp ögonen för lokalen.

– Exempelvis möten och konferenser är sådant vi har helt andra möjligheter att ordna nu. Och att vi kan ta in fler öppnar också för större artister.

Östen på fredag

Närmast står besök av Östen med resten 17 februari. Hittills har omkring 250 personer nappat på det.

Att dansbanan utomhus numera har tak är också ett stort plus sommartid som gör att föreningen vågar satsa på lite större arrangemang utan att riskera att de regnar bort.

Mer läsning

Annons