Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt frukostmöte föll för slagfärdig britt

Till skillnad från en annan känd Colin i Sverige har jag lagt mig vinn om att lära mig det svenska språket. Så presenterade sig Colin Moon vid torsdagsmorgonens företagarfrukost på stadshotellet.

Annons
Britt men man. Kommunikationsexperten och antroplogen Colin Moon gav en aptitretare på sitt senare föredrag på torsdagen vid morgonens företagarfrukost. Foto: Michael Landberg

Företagarfrukostarna har haft ett hundra deltagare som drömmål, men i torsdags morse låg besökarantalet runt 150. Flera lokaler på hotellet fick användas.

Frukosten var inledningen på torsdagens näringslivsdag i Lindesberg. Colin Moon var en av de föresläsare som kommunen, Företagarna Bergslagen, Handelskammaren Bergslagen och hotellet hade på dagsprogrammet. Allt utom middagen på kvällen var fritt och franko.

Colin Moons föredrag riktade in sig på relationer i näringslivet där olika kulturer ska ”få till det”.

– Svenskar vill gärna få till det och är intressanta eftersom ni utgår från att ni är normala, sa Colin Moon. Att påstå att han använder humor som verktyg är en underdrift. Det blev snabbt mycket roligt och träffsäkert.

Kommunala läget är stående programpunkt på Företagsfrukosten. Denna gång var det byggplanerna i norra centrum av Lindesberg som presenterades. (Se torsdagens NA och NA.se)

Lindeskolans kulturprojekt 2015, föreställningen Ticket, tack! Har du tiden?presenterades. Det är biljettsläpp på lördag i bokhandeln inför föreställningarna i slutet av mars.

- Det är en lite surrealistisk upplevelse hur vi använder tiden, säger Staffan Blixt, lärare på Lindeskolan.

Estetiska programmet och kulturskolan Garnalia har sedan 2006 haft upplägget för projekten att förutom grundidén är det skolans elever som jobbar fram produktionerna från ax till limpa. På tre minuter sammanfattades föreställningarna sedan dess som en marknadsföringstrailer. Det var olika bilder, men bakrundsmusiken var hela tiden Liam Langaraps sång, som ingen glömmer som hört den, från 2013 i föreställningen Två kulor och en pudel.

Melinda Lönnström och Ebba Mattsson marknadsförde årets kulturprojekt på Lindeskolan som har biljettsläpp på lördag.

Mer läsning

Annons