Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt drag på Prästryggen

FRÖVI Motorfikets juliträff på Prästryggen i Frövi drog hundratals ekipage med allt från kromglänsande amerikanare till en Henderson MC från 1927. Och så fanns det också de som kom bara för köttbullemackornas skull, träffens kulinariska dragplåster.

Annons
Unik. Rune Klemets från Frövi visade upp sin Henderson 1927 med sidovagn, det enda exemplaret av den årsmodellen i landet.

Yvonne och Bror Sköld från Kumla har just landat med en röd Citroen 2CV från 1986 – ihop med Kerstin och Tommie Johansson från Åsbro som har en likadan bil. Det är första gången de besöker juliträffen på motorfiket på Prästryggen och det verkar toppen tycker de. Bilarna ser glada ut och väcker uppmärksamhet, berättar Kerstin och Yvonne.

Ett annat ekipage som drar till sig blickar är Rune Klemets från Frövi med sin Henderson motorcykel 1927 med sidovagn. Det är den enda som finns i hela landet av just den årsmodellen, berättar han.

– Den går som ett skållat troll, och gör nog 130-140 kilometer i timmen, förklarar han.

De berömda köttbullemackorna har strykande åtgång. Pernilla Dahlström och Lars Karlsson har gjort 250 mackor under dagen, berättar eldsjälen Yvonne Dahlström.

Full sula. Yvonne och Bror Sköld lämnar fotavtryck var de åker.
Klassiker. Olle Eriksson från Fellingsbro köpt den här Triumph 650 ny 1969 och har vårdat den ömt sedan dess.
Välbesökt. Som vanligt kom det flera hundratals entusiastfordon till Prästryggen.
Traktorkoll. Här fanns allt från motorcyklar till traktorer, och det lockade Tudor Lovéns intresse med pappa Emil Lovén.
Krom. Kylarprydnad, Chevrolet Fleetline 1948.
Med blick för utställningen.
Police. En amerikansk polisbil dök det också upp.
Luftfjädring. Åke Lovén från Lindesberg har klagt ned oräkneligt antal timmar på sin Chevrolet Fleetline 1948. Den har luftfjädring och går att sänka visar han Anders Nilsson.
Tvillingbilar. Yvonne och Bror Sköld och Kerstin och Tommie Johansson har likadana bilar, Citroen 2CV från 1986.
Kända mackor. Köttbullsmackorna på motorfiket är kända för att dra folk, här Jerker Nilsson och Oscar Thuring Nilsson som blir serverade av Hans Sigfridsson.
Rockar loss. För musiken stod bandet Buddy Larsson & the Rimcross.
Sparkcykel. Amadeus Dahlström, fyra år, tog sig fram smidigt med en egen tvåhjuling.

Mer läsning

Annons