Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt hus på familjedag i Stråssa

När regnet vräkte ned natten mot lördagen stod Carola Vikström och grävde dräneringsdiken i gräsmattorna runt Navet i Stråssa. Då var det inte mycket som talade för att gårdagens Familjedag skulle gå att genomföra. Men det gick och det drog mycket folk.

Annons
Sjutton fyra-mammanlag spelade under hela lördagen på de nyanlagda volleybollplanerna bakom Navet i Stråssa. Här är det B-Rudar i vitt som möter D-10 Dam i svart.

Egentligen började det med en idé om att ordna en volleyboll-turnering i Stråssa.

– Jag har varit på sådana på andra håll och varför skulle det inte gå att ordna en här hemma?

Och turnering blev det. 17 lag kom till start, 6 damlag och 11 herrlag tampades om slutsegern i respektive grupp. Matcherna avlöste varandra på de två nyanlagda banorna bakom det gamla skolhuset. Från niotiden på lördagsmorgonen och långt fram på eftermiddagen.

Någon brist på publik var det inte heller. Dels tittade de andra lagen på, dels alla andra som kommit för de övriga arrangemangen denna dag. För turneringen växte från bara en idrottshändelse till en familjedag.

Carola och Helene Tallberg, Monica Axelsson samt Anna Sunner utvecklade det hela. Föreningen Stråssa By och föräldraföreningen gick med och stöttade. Dagen blev en upplevelse för alla åldrar. Fiskedamm, skattjakt, hoppborg, minimarknad och besök av brandkåren och polisen som visade sina fordon stod på programmet.

Inne i Navet spelade Resta- Rikard Eriksson dragspel och berättade kring de låtar han spelade medan publiken drack kaffe och frossade i kakor.

I skolhuset fanns en utställning med gamla tidningsklipp om Stråssa. Något som fångade mångas intresse.

– Det är kul att se och känna igen en del på bilderna, tyckte Joakim Zander som återvänt till Stråssa denna dag.

Rune Andersson satt i rummet bredvid och sålde Bergslagsflaggan.

– Har du sett klockan, undrar han och visar.

Det är den klocka som göts 1764 till gruvkapellet. Den har haft en spännande historia och plockades ned från S:ta Anna inför försäljningen i våras.

– Den får inte lämna Stråssa, säger han bestämt.

Också i Rockhammar var det familjedag i går. På Lustholmen bjöds det upp till dans och femkamp. I Sporthallen var det boule och i ån ankrace.

Axel Zander fiskar i den lilla ”dammen” medan Joakim Melin tittar på.
Joakim Zander och Carolin Persson hittade mycket bland klippen som satt uppsatta i den lilla utställningen om Stråssa.

Mer läsning

Annons