Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt hus på Röda Korsets påskmarknad

Först ut med att fira in påsken var Röda Korset i Lindesberg som i går höll sin årliga påskmarknad på Blombergska gården.
– Det här är tradition, säger Gunilla Egeryd, ordförande.

Annons
Hembakat. Påsktårtor, kanelbullar, skorpor och matbröd. Röda Korsets medlemmar hade arbetat hårt inför gårdagens påskmarknad.

Hantverks- och tårtlotteri, kaffeservering med hembakat bröd och second handförsäljning lockar Röda Korset med på marknaden.

– Folk brukar hänga på låset när vi arrangerar det här, säger Gunilla Ege-ryd och berättar att de även har en julmarknad och ett arrangemang i samband med Lindemarken.

Pengarna man samlar in på påskmarknaden går delvis till den vardagliga verksamheten i lokalen och delvis till en internationell insamling.

– Vi brukar få in mellan åtta- och tiotusen kronor en sådan här dag, pengarna som blir över går till det land som behöver dem bäst just då, säger Gunilla som berättar att hon lägger ned runt en halvtidstjänst på det ideella arbetet för Röda Korset.

– Vi är ett gäng pigga pensionärer som gör detta.

– Det här är första gången jag är på ett sånt här evenemang, berättar Siv Ålander, som sitter och fikar på Röda Korsets påskmarknad.

– Jag tycker sånt här är roligt, men hittills har jag bara köpt lotter och fika, säger hon.

Framför allt tyckte Siv om fikapausen mellan allt handlande.

Nybörjare. Siv Ålander uppskattade Röda Korsets påskmarknad trots att hon vanligtvis inte medverkar på så många liknande evenemang.

Mer läsning

Annons