Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrorna flyttas till Storåskolan

STORÅ. Lagom till höstterminen kommer eleverna i årskurs 4 vid Hagabackens skola i Guldsmedshyttan att flyttas till Storåskolan. Huvudorsaken är att elevantal och antal barn i behov av omsorg i norra skolområdet ökat.

Annons

– Vi gör det här dels av utrymmesskäl och dels beroende på den nya läroplanen, som föreskriver mer sammanhållna enheter. Genom den här förändringen får vi årskurs 4-6 vid Storåskolan som en enhet, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Arnold Bengtsson (S).

Återflytt

För ett antal år sedan flyttades årskurs 4-5 från Storåskolan till Hagabacken. Sedan något år är årskurs 5 tillbaka vid Storåskolan. Nu är det dags för årskurs 4 att flytta tillbaka.

– Det har varit en stor inflyttning av barnfamiljer i norra kommundelen de senaste åren. Samtidigt har antalet asylelever ökat. Den positiva utvecklingen gör att det är nödvändigt att göra de här förändringarna.

Överens om lösningen

I dag har Hagabackens skola 145 barn i verksamheten, varav 83 har behov av skolbarnomsorg. När skolan byggdes var det en 1-6-skola med ett beräknat underlag på 120 elever.

– Vi har haft en process med berörda föräldrar, säger Arnold Bengtsson. Det verkar som alla är överens om att det här är en bra lösning.

Från och med i höst blir Storåskolan en mellanstadie- och högstadieskola med årskurs 4-9.

Hagabackens skola kommer att härbärgera förskola och årskurs 1-3.

Kan behöva rustas

– Omflyttningen kan göra att vi behöver rusta mellanstadiebyggnaden vid Storåskolan, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Det kan också bli aktuellt att göra förändringar i utemiljön. Lindesbergsbostäder får titta på vilka förändringar som bör göras.

Mer läsning

Annons