Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensamt mål för nytt norrcentrum

Nu kan verkstan bli verklighet när både kommun och privata fastighetsaktörer jobbar tillsammans. Så marknadsför Jonas Kleber (C) utvecklinsgsplan en för Lindesbergs norra centrum.

Annons
Genomförbart. Vägen längst ned på bilden är Kristinavägen, gatan i vinkel med  bilar Smedjegatan. Bild Roof Arkitekter.

– Det är rimligt att ett nytt parkeringsdäck står klart under 2016, säger Per Eriksson, Erikssons fastigheter. Det är det första steget i en förtätning av kvarteren runt Norrtullstorget. Parkeringsdäcket är också grundförutsättningen för ytterligare byggnation i etapp 2 och 3.

– Nuvarande starka S och C-majoritet tillsammans med samarbeten med kommunens bostadsbolag samt Per Eriksson och Per Egeryd ger förutsättningar att gå till handling, säger kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S).

Efter de tre första delstegen väntar i visionen bland annat glasade gångstråk, kontor, parkeringsgarage, ombyggnad av Gamla kirurgen till bostäder och nya mot Bottenån i kvarteret Vargen. Uppfylls planen helt innebär det förutom nya handelslokaler cirka 200 nya bostäder.

För några år sedan drevs projektet Bergis.

– Det blev för stort och man fick inte med sig alla på tåget. Det här är ett realistiskt förslag som vi ska börja att diskutera med invånarna nu, säger Irja Gustavsson.

Gamla Folkes foto, nuvarande Audio Video och Bergslagspostens tidigare lokaler där bland annat ABF finns vid Smedjegatan får stryka på foten.

– Hembygdsföreningen har redan uppvaktat oss om att inga hus får förstöras, säger Irja Gustavsson.

Mer läsning

Annons