Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Generationspark klar i sommar

En sammanhållen strandpark där fyra delar erbjuder såväl avkoppling som aktiviteter. Så ser den skiss på en blivande Strandpark i Lindesberg ut. Nu ska förslaget presenteras för politiker, allmänhet och föreningar.

Annons
Etapp 1. Generationsparken nedanför församlingshemmet ska locka alla åldrar till lek eller rekreation.

– Vi vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att delta i utformningen, säger gruppen bakom skissen.

Det är en grupp tjänstemän från BMB, BKT och kulturförvaltningen som tillsammans med kyrkan lagt ett förslag på utformning av parken. Den sträcker sig från församlingshemmet i norr till sparbanken i söder.

– Vi har 100 000 kronor från kommunen och 50 000 kronor från kyrkan avsatta till etapp ett. Det handlar om marken nedanför församlingshemmet, berättar Jan Holmquist på kultur och fritid.

Markägarna kyrkan och kommunen är överens om att anlägga en generationspark, tidigare kallad generationslekpark, på platsen. I skissen finns amfiteater, avgränsade rum för lek och rekreation. Om de politiska besluten tas snart, kan den delen stå klar till sommaren.

Gruppen räknar med att det handlar om flera år innan alla etapper, med eventuella förändringar efter inkomna förslag, kan vara genomförda. Då ska också sparbankens tomt ingå i parksystemet.

Mer läsning

Annons