Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giftig rök spred sig efter dagisbrand

Strax efter klockan fem började det att brinna i det gamla dagiset i Storå, norr om Lindesberg. Boende i Storå uppmanades att gå inomhus och stänga fönster och dörrar på grund av den giftiga röken.

Annons
Upp i rök. Klockan 17.21 kom larmet om att det brann i den gamla dagislokalen på Storåplan. BILD: MARIA ANDRÉASSON

Varningen gällde för alla boende i området runt Storå. Exakt varför det började att brinna är ännu oklart, men enligt polisen kan det inte uteslutas att branden är anlagd och händelsen rubriceras som mordbrand.

– Det har inte varit någon verksamhet i huset på flera år. Men det har varit ett tillhåll för ungdomar under den senaste tiden, berättar vakthavande befäl Anders Wallin.

Det var grannar till det övergivna och vandaliserade huset som fick se att det plötsligt rök i skorstenen för att stunden efter slå upp lågor.

Räddningstjänsten ryckte ut både från Lindesberg och Guldsmedshyttan, och ljudet fick många Storåbor att ansluta sig för att se vad som pågick.

Eva Lundström stod vid Storåplan tillsammans med sonen Wille och tittade på medan brandmännen släckte elden i byggnaden som stått tom en längre tid.

– Vi trodde först det var i Grönbodahemmet det brann så vi åkte direkt vi hörde sirenerna, säger Eva Lundström.

– Vi tänkte att vi kanske kunde hjälpa till med något, men tack och lov var det ju inte där det brann.

Under kvällen tvingades brandmännen bland annat använda en grävmaskin för att komma åt att släcka eldhärden. Räddningstjänsten lämnade kvar två man för att bevaka brandplatsen under natten. 

Mer läsning

Annons