Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glaskonst och ljuskronor med konstnären Annette Alsiö

Glaskonstnären Annette Alsiö ställer ut på Lindesbergs stadsbibliotek med start på lördag 10 februari. Konstnären ska dessutom gästa kommunens förskolor under februari och mars för att skapa med barnen.

Annons

Vernissage är det i Galleri konstrummet på stadsbiblioteket i Lindesberg från klockan 12 på lördag. Konstnären Annette Alsiö är glasblåsare och glaskonstnär och har sin ateljé och verksamhet i Hammar, strax utanför Askersund och i södra delen av Örebro län.

Hon använder sig av olika tekniker för att skapa variation i sin konst. Resultatet blir blåst, gjutet eller ugnsformat planglas, konsthantverk som också är bruksföremål i en slags symbios.

Utställningen pågår till 14 mars.

Annette Alsiös glaskonst.

Men Annette Alsiö ska även sprida inspiration bland de allra yngsta i Lindesbergs kommun genom att gästa förskolorna. Där möter hon 4-5-åringar som hon ska skapa tillsammans med. Med färgad plast som klipps i bitar ska konstnären och barnen skapa ljuskronor. Aktiviteten med barnen finansieras med statliga bidrag inom projektet Skapande skola som Nora kommun fått.

Mer läsning

Annons