Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfklubben prisad för bygge

Golfklubben har gått lite utanför sin kärnverksamhet. Stugbyn har gett ett tillskott till hela kommunen och då inte bara för golfspelare. För det uppmärksammades Lindesbergs golfklubb under onsdagen.

Annons
Uppmuntran. Marie Ekblad, från socialförvaltningen och socialnämndens ordförande Irja Guistavsson delade ut tillgänglighetspriset 2013 till Lindesbergs golfklubb som klubbchef Annika Lundin tog emot.

– Vi vill premiera de som ser saker med lite andra ögon, säger Irja Gustavsson (S), socialnämndens ordförande.

Vid lunchtid hade Irja Gustavsson och Marie Ekblad, enhetschef på socialförvaltningen bokat tid med flrenigenss klubbchef Annika Lundin. Det hade de gjort för att dela ut årets Tillgänglighetspris.

Det är andra året KFR, kommunala rådet för personer med funktionsnedsättningar gör det. I fjol var det Egeryds fastigheter som fick utmärkelsen.

Priset består av blommor och ett diplom. Det är insatser som ökar tillgängligheten som kan ge denna uppmuntran.

För nästan ett år sedan invigde Lindesbergs GK sin nya stugby i Dalkarlshyttan. Anläggningen har utformats så att den ska vara tillgänglig för alla.

– Vi har haft gäster som varit mycket glada för att det går att ta sig fram utan ramper och hinder, säger Annika Lundin.

Stugbyn, som golfklubben till slut byggde i egen regi, ger möjlighet till åretrunt-boende och för alla kategorier besökare i Lindesberg.

– Vi hoppas att ni fortsätter med satsningar som kommer hela kommunen till nytta, säger Irja Gustavsson.

Det finns planer på en ombyggnad av restaurangen som då också skulle bli mer tillgänglig än idag.

– Allt handlar om pengar som inte alltid finns, säger Annika Lundin.

Mer läsning

Annons