Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfsatsning för sju miljoner

Lindesbergs golfklubb ligger i startgroparna för att bygga sex stycken stugor och en servicebyggnad. Det ska komplettera nuvarande uthyrningsstugor. På onsdag avgör ett extra medlemsmöte om projektet på sju miljoner kronor blir av eller ej.

Annons
Bygga ut. Linde golfklubbs styrelse och ordförande Kristina Hugosson har ett förslag på att bygga sex nya stugor och ett servicehus i anslutning till de befintliga gäststugorna i Dalkarlshyttan. Fredrik Öster har jobbat i kommittén som tagit fram utbyggnadsprojektet.

Redan förra året, då projektet med en stadsnära camping gick i stå, sade Linde GK att de i stället fick försöka att komplettera boendemöjligheterna vid golfbanan på egen hand.

Nu finns ett förslag med sex stugor med två rum i vardera. Ett tvåbäddsrum och ett fyrbädds. Varje stuga är på 47 kvadratmeter och i varje rum finns pentry, dusch och toalett.

– Det sjunde huset ska komplettera servicegraden i de befintliga lite enklare stugorna. Vi hoppas på och räknar med boende året runt. Linde GK:s bana är ganska ovanlig med sin närhet till centrum och andra rekreationsmöjligheter som vandringsleden Lindesjön runt och skidspåren på golfbanan på vintern, säger Linde GK:s ordförande Kristina Hugosson.

Nu och tidigare talas det ofta om att det saknas övernattningsmöjligheter i Lindesberg.

– Vi i styrelsen tycker att det är rätt tillfälle att göra den här satsningen, men det är medlemmarna som bestämmer på onsdag, säger Hugosson.

Med investeringen hoppas klubben på fler spelare och högre greenfeeintäkter.

En miljon per stuga

Projektets kostnadsberäkning anger en knapp miljon kronor per stuga och lite mer för servicebyggnaden. Klubben avser att låna upp beloppet. Enligt en driftbudget med återhållsamma förväntningar på intäkter går ekonomin ihop. Driftskostnaden är beräknad till 600 000 kronor per år inklusive avskrivningar och amorteringar samt ränta på 5,5 procent.

Säger medlemsmötet ja avser klubben att ansöka om lånet hos Bergslaggens sparbank som man haft förhandskontakter med.

I vintars avverkades skog på golfklubbens mark. Från denna är 750 000 kronor på väg in i klubbens kassa, varav delar ska gå till banombyggnader.

Målsättningen om föreningen beslutar bygga stugor är att de ska kunna tas i bruk under nästa säsong.

Mer läsning

Annons