Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granat ny pastor i Pingstkyrkan

Han vill hjälpa människor att bryta destruktiva mönster och att hitta den enkla tron. Robert Granat är ny pastor i Pingstkyrkan.

Annons
Ny på jobbet. När vi nu närmar oss jul ökar antalet gudstjänstbesökare, berättar Pingstkyrkans nye pastor Robert Granat. ”Det är många som finner hopp i Jesu födelse, även om de inte bekänner sig som kristna.”

Robert Granat har doktorerat i datavetenskap men kände att det inte var inom den världen han hörde hemma. Sedan fyra månader tillbaka jobbar han som pastor i Pingstkyrkan i Lindesberg.

– För mig är det tydligt att det var Gud som sa detta till mig, säger Robert.

Robert Granat är uppvuxen inom Pingstkyrkan i Nyköping och började arbeta som pastor 2011 i Timrå, strax utanför Sundsvall. Efter några år på orten kände familjen att de var redo för någonting nytt. Robert blev erbjuden arbetet som pastor i Pingstkyrkan i Lindesberg och familjen flyttade 40 mil söderut.

– Vi trivs jättebra hela familjen. Jag har blivit väldigt förtjust i den här delen av landet. Det är ett fantastiskt område, så vackert.

Robert berättar att han fått ett mycket varmt mottagande både av kyrkans församlingsmedlemmar och från de andra kristna församlingarna i kommunen.

– Det är ett väldigt fint klimat mellan kyrkorna i Lindesberg, det är inte alltid som det är så.

Under våren planerar Robert att återigen starta Pingstkyrkans kontaktverksamhet för missbrukare – LP-kontakten. Tanken är att personer med framför allt beroendeproblematik ska kunna komma till kyrkan och ta en fika, läsa bibeln och prata. Förhoppningen är att de genom LP-kontaktens stöd ska få hjälp och motivation att förändra sin livssituation.

– Vi vill bryta destruktiva mönster och hitta en framtid och ett hopp igen, säger Robert.

Tillsammans med frun finns även planer på att starta en gospelkör under våren.

– Sång och musik har alltid haft stor betydelse inom kyrkan.

Han berättar att makarna drev en gospelkör i Timrå som var mycket uppskattad.

– Kören sjöng på gudstjänsten men även vid andra tillfällen, exempelvis första maj, säger Robert.

Pingstkyrkan i Lindesbergs kommun har cirka 200 medlemmar. Men Robert välkomnar gärna fler:

– Jag önskar alltid att människor ska komma till tro och få en personlig relation till Jesus. Det är det som jag arbetar för hela tiden.

Robert berättar att han vill föra sin församling tillbaka till enkelheten i den kristna tron.

– Vi kristna sysslar med så mycket ”religiös bråte” som vi bara gör utan att förstå varför. Jag vill bygga en enkel tro på Jesus.

Mer läsning

Annons