Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granhult öppnas igen men som LVM-hem

Statens institutionsstyrelse, SiS, öppnar två tillfälliga LVM-avdelningar för att klara av att anvisa plats för klienter inom missbruksvården. En av dessa platser blir i Granhults tomma lokaler i regi av SiS Rällsögården.

Annons
Blir vårdhem enligt LVM (lag om vård av missbrukare) istället för LVU (lag om vård av unga).

Avdelningarna bemannas av SiS-personal och utökningen av platser är möjlig genom tillfälligt öppnande av en nedlagd SiS-institution och genom samarbete med Kriminalvården. Detta berättar SiS i ett pressmeddelande med pressekreterare Judit Hadnagy som avsändare.

I samarbete med Kriminalvården öppnar SiS tillfälligt en avdelning på Kriminalvårdens anstalt i Helsingborg och samtidigt vidtas åtgärder på SiS före detta institution Granhult för att tillfälligt kunna ta emot missbrukare från februari, står det i pressmeddelandet.

SiS planerar att öppna den tillfälliga avdelningen i Granhults lokaler under SiS LVM-hem Rällsögården som ligger mellan Kopparberg och Lindesberg.

Granhult var tidigare en ungdomsinstitution inom SiS med 12 platser men stängdes förra vintern.

SiS säger att lokalerna i Granhult dock måste åtgärdas innan de kan tas i bruk för vuxna klienter som vårdas för missbruk. I dagsläget ser det ut som att lokalerna ska kunna vara klara i början av februari. Granhult kommer att bemannas med SiS-personal.

Mer läsning

Annons