Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönboseger i derby mot Linde

FOTBOLL division 6. Grönbo/Lindesberg. 3–2 (1–2, 2–0). Lindesberg lyckades aldrig få upp trycket mot Grönbo på Björkängen. För Grönbo innebär hemmasegern att laget nu ser ett hopp om att lämna sistaplatsen i serien.

Annons
Fotboll. Fredrik Börgel kvitterade till två lika fem minuter in i andra halvlek och kom senare även att göra Grönbos segermål 3–2.

Grönbo hade initiativet från start. Det blev lite av en folkfest på Björkängen. Slänten mot planen var full med publik där ortsborna fick njuta en hemmaseger och drickorna i kiosken tog slut, redan till den soliga avsparken.

– Det gick allt bättre och bättre. Vi ligger fortfarande sist i serien, med bara en vunnen match tidigare, men nu har vi fått lite häng med bara två poäng upp till nästa plats, säger Grönbos tränare Bo Häger.

Plus i kanten

Han ger förutom lagets målgörare även spelarna Daniel Bengtsson och Adam Soreby ett extra plus i kanten för lördagens insatser.

– Det här hade vi inte råd med när vi bara var tre poäng från uppflyttningsplats, men Grönbo är alltid svåra att möta. De kämpar alltid in i det sista,–säger Lindesbergs tränare Bo Sterner.

Sju ordinarie Lindespelare är fortfarande på semester.

– Det är ingen ursäkt, men en möjlig förklaring, fast det är inte säkert att det gått bättre ändå, säger Sterner.

Kevin Wester, Niklas Jansson och Robin Eriksson anser Bo Sterner var spelarna som gjorde mer än det vanliga i hans lag.

Gjorde båda målen

Grönbos målgörare var Fredrik Börgel som gjorde båda målen i andra halvlek. David Holmberg stod för Grönbos första och enda i första halvlek.

I Lindesbergslaget var Robin Eriksson och Niclas Resare målgörare.

Mer läsning

Annons