Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyllene tider på Löafesten

Hela familjens fest. Löafesten har mångåriga traditioner bakom sig och den 25 maj är det dags igen.

Annons
Cowerband. En anrik fest i byn med start redan på 1920-talet. Dragplåstret till Löafesten den 25 maj är cowerbandet Billy som spelar musik av Gyllene tider.

Redan 1928 arrangerades den första Löafesten och då liksom nu lockas besökare från både när och fjärran.

– Festen har ordnats till och från med några uppehåll, men nu är det den 83:e i ordningen, säger Anders Ericsson ordförande i Löa sportklubb som tillsammans med Löa bygdegårdsförening står bakom festligheterna.

I en gemensam festkommitté har föreningarna sammanställt ett program. Kvällens dragplåster är cowerbandet Billy som bjuder på musik av Gyllene tider. Dessutom blir det disco med discjockeyn Staffan.

För några år sedan byggdes dansbanan ut och försågs med tak. Det gav helt andra förutsättningar bland annat med målet att kunna boka in mer kända artister. I fjol gästade Nationalteatern i en festkväll i samarbete med föreningen Kopparbergs rock och blues. I augusti satsar föreningarnas festkommitté på Pugh Rogerfeldt.

– Tanken är att hela familjen ska kunna komma till våra kvällar och därför är festområdet något utökat. Självklart hoppas vi på många besökare och för att göra det enklare går bussar, tur och retur, från både Kopparberg och Lindesberg, säger Anders Ericsson.

Mer läsning

Annons