Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad kvinna har gjort medgivanden

Den kvinna i 50-årsålden från Frövi, som sitter häktad för att ha sålt sprit till ungdomar, har hittills medgett att hon vid något enstaka tillfälle lånat ut eller sålt sprit. Hon har också sagt att hon inte tjänat några pengar.

Annons

– Jag anser att brottet är grovt, säger åklagare Inger Sandström, som leder förundersökningen. Dels är brottstiden ganska lång, från 1 juni 2009 till 7 februari 2011. Dels tror vi att den misstänkta sålt till ungdomar under 20 år.

När förundersökningsledaren pratade med polisen i torsdags bestod av utredningen av mer än hundra överlåtelser. Polisen utesluter inte att det kan röra sig om ännu fler.

– Polisen har hört ett antal personer mellan 18 och 22 år, säger förundersökningsledaren. Ytterligare ett antal vittnen kommer att höras den närmaste tiden.

Polisen kom kvinnan på spåren efter att flera ungdomar fått sprit förverkad på offentliga platser. Under förhör nämndes kvinnan som säljare. Efter en tids spaning och kartläggning togs kvinnan in till förhör förra veckan. Därefter anhölls hon.

– Kvinnan är misstänkt för olovlig försäljning av alkoholdrycker, säger Inger Sandström. Åtal ska vara väckt senast den 25 februari.

Den misstänkta är ostraffad och inte känd av polisen.

Mer läsning

Annons