Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors tog hem årets ungdomscup

Hällefors AIF P11-lag fick lyfta bucklan i futsal- turneringen Bergslagscupen 2014. Det efter att ha besegrat Ervalla med 4-0 i sista matchen. Under hela lördagen intogs idrottshuset i Nora av fotbollslag från hela länet.

Annons
HAIF vann den Avgörande matchen. Grönklädda Hällefors AIF tog tillslut hem Bergslagscupen 2014 efter att ha besegrat Ervalla SK med 4-0 i sista matchen. Det gav dem sammanlagt 7 poäng. Ervalla SK slutade på 2 poäng. Efter ungdomscupen var det dags för lagens seniorer att mötas i Idrottshuset i Nora.

Först ut på förmiddagen var ungdomslag från Ervalla, Nora/Pershyttan, Lillån och Hällefors.

Två vinster och en oavgjort match. Det gav Hälleforslaget 7 poäng och därmed segern. En andraplats i tabellet blev det för killarna i NoraPershyttans BK efter en förlust, en oavgjord och en vinst.

– Jag gjorde två mål. Man får en väldig skön känsla i kroppen, säger Jesper Rygh i NPBK:s P11-lag.

Att han under året genomgått en större operation och att det dessutom var några månader sedan laget senast spelade match märktes inte.

– Det var kul att spela. Man är ju inte van att springa nu efter julen, så lite ont i benen fick jag men annars gick det bra, säger Jesper Rygh.

Det var åttonde gången Bergslagscupen spelades.

– Det är en rolig grej såhär efter jul. Folk vill komma ut och göra något. Vi brukar ha bra fart här varje år, säger Lennart Andersson, ordförande i Ervalla SK som arrangerar cupen.

När matcherna var avklarade fick Hälleforsspelarna ta emot pokalen till publikens jubel. Efter lunch väntade matcher med seniorlage från hela länet.

Målgörare. Jesper Rygh i NPBK stod för två mål under turneringen. ”Man är ju inte van att springa nu efter julen, så lite ont i benen fick jag men annars gick det bra”, säger han.
tog hem ungdomscupen. Efter att Hällefors AIF:s P11-lag fått lyfta pokalet till publikens jubel vidtog ett intensivt fotograferande från läktaren.
”Vinnare av Bergslagscupen 2014” står det på pokalen som HAIF lyckades bärga.

Mer läsning

Annons