Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hållning och takt i fokus på foxkurs

Lyssna på musiken, känn takten och tänk på hållningen. I helgen har det dansats många timmar foxtrot i Löa bygdegård.

Annons
Lena Svensson har nyligen flyttat sina danskurser till Löa Bygdegård. I helgen dansade ett 20-tal par dirty fox under ledning av Micke Lund och Åsa Jonsson.

Hon har dansat sedan hon var sju år. Men det var först för tio år sedan Lena Svensson utbildade sig och började leda egna kurser. I dag leder hon två buggkurser i Grängesberg och en i Lindesberg varje vecka. Utöver det arrangerar hon 6–8 helgkurser varje år.

– Nu har jag flyttat helgkurserna till Löa bygdegård. Det känns bra. Det är vackert här, och det finns både ett bra dansgolv och ett fint kök.

I helgen har hon haft ett 20-tal par på kurs i dirty fox, en modernare foxtrot som är mer anpassad till musiken.

– Nu är det många som är nybörjare och då är det svårt att hitta takten i början. Men det brukar falla på plats över natten och kännas bättre dag två, säger Lena Svensson.

Själv hinner hon inte dansa något. Hon har fullt upp med att duka och fixa mat och fika. Undervisar den här gången gör Micke Lund och Åsa Jonsson från Vetlanda.

– Dirty fox är en fantastisk dans för att man dansar nära varandra. Det gör det lätt att lära sig både att föra och att följa, säger Åsa Jonsson.

Håkan Ragnarsson och Sofia Karlsson har åkt från Örebro för att delta. Målet är att åka på dans nästa helg.

– Det är kul, men jag har svårt att hitta takten, säger Håkan som känner sig lite hittvingad av Sofia.

Lena Svensson.
Visar stegen. Micke Lund och Åsa Jonsson lär ut dirty fox, en slags foxtrot som är mer anpassad efter musiken.
Hittvingad. Håkan Ragnarsson från Örebro tycker att det är svårt att hitta takten. Målet med kursen är att han och Sofia Karlsson ska gå ut och dansa tillsammans nästa lördag.

Mer läsning

Annons