Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halltider och hyra bromsar tillväxten

BMK Kristina fyller snart 50 år. Varje söndagsmorgon spelar och tränar klubben i Stadsskogsskolans idrottshall under två timmar. – Det är ungefär så här många som vi brukar vara, säger ordförande Mikael Haraldsson.

Annons
Söndagsmatch. Gert Svensson spelade dubbel tillsammans med Mikael Haraldsson.Foto: Michael Landberg

På två banor spelar tiotalet män.

– Man får inte upp några ungdomar så här tidigt på söndagsmorgnarna. Det gick bättre förr när vi hade kvällstider, säger Gert Svensson. I konkurrensen om attraktiva halltider förlorar badmintonsporten mot innebandyn i Stadsskogsskolan.

Gert har inte varit med i klubben riktigt sedan starten 1966, men inte långt därifrån.

– När sedan kommunen började ta ut rejäl hyra för ett par år sedan har det även blivit dyrare. Vi betalar en medlemsavgift på tusenlappen numera för att få runt ekonomin i stället för en hundralapp, säger Gert Svensson.

Den gamla prislappen för ungdom upp till 18 år har föreningen dock behållit. Den som vill prova på får göra det ett par gånger utan att betala. Enstaka tillfällen för någon som vill vara med och träna kostar sedan en femtiolapp.

– Vi har rum för betydligt fler. Här finns plats för fem banor, säger Mikael Haraldsson.

Sten B. Norén var med att bilda föreningen.

– Han kom hit vid ett tillfälle och då fick han äntligen stryk tack vare att jag spelar kontinuerligt fortfarande, säger Gert Svensson.

Ålderman. – Med mina 75 år är jag äldst, yngste medlemmen är 32. Medelålders män och ibland någon kvinna och barn, sammanfattar Gert Svensson BMK Kristinas badmintonspelarkår.

Mer läsning

Annons