Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsosam blandning för både kropp och själ

Hälsa behövs för både kroppen och själen. Därför bjöd Linde all girls hälsodag på allt från en föreläsning om inre lugn till svettiga träningspass.

Annons
Livets dans. Frigörande dans under ledning av Carina Henningsson från Nora var en av hälsodagens aktiviteter som Anki Boström, Gunilla Ernestål och Ann Persson provade på.

Det var facebookgruppen Linde all girls som i lördags bjöd in till en dag i hälsans tecken på församlingshemmet i Lindesberg. Arrangörerna hade plockat ihop ett mycket blandat program med träningspass, föreläsningar och en rad utställare.

Och besökarna verkade nöjda.

– Vi har kommit hit för att det är roligt att prova på lite nya saker, och att träffa andra tjejer från Lindesberg, säger Ann Persson och Pia Risberg.

Båda inledde dagen med ett zumbapass och sedan gick Ann på medicinsk yoga medan Pia lyssnade på en föreläsning om inre lugn.

– Hon pratade mycket om att man inte ska vara så negativ. Man kan säga ”kom ihåg” i stället för ”glöm inte”, berättar Pia.

Saknar männen

Nu har de precis ätit lite lunch. Sedan ska de lyssna på föreläsaren Julia Rosqvist. Därefter blir det dans för Ann och yoga för Pia.

Ann är verkligen nöjd med arrangemanget.

– Det har varit toppen, tycker hon och hon får medhåll av Gunilla Ernestål.

– Det är verkligen inspirerande och det är en bra blandning både för det mentala och kroppen.

Anki Boström tycker dock att det kan bli lite för mycket när det bara är tjejer med. Hon hade gärna sett lite karlar här också. Gunilla håller inte riktigt med.

– Jag tror att det blir mer avslappnat om det bara är för tjejer.

Föreläsaren Julia Rosqvist, från Örebro, pratade bland annat om hur viktigt det är att må bra för att orka ge till andra. Hon funderade också på varför vi ger varandra så lite beröm när det kostar så lite.

– Den som får beröm blir rikare, men jag som ger den blir inte fattigare.

Inspiratör. Föreläsaren Julia Rosqvist pratade inspirerande och med mycket humor om bland annat kroppsspråk.

Mer läsning

Annons