Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir Centerns nya oppositionsråd

Jonas Kleber utsågs av Centern till oppositionsråd i Lindesbergs kommun på 40 procent vid ett medlemsmöte på tisdagskvällen. Kleber har varit aktiv i kommunpolitiken sedan 1982 och var ett väntal val efter att Anders Larsson tackade nej.

Annons

– Jag trodde inte själv från början att det skulle bli jag som skulle utses till oppositionsråd, säger Jonas Kleber. Det har varit många turer sedan jag blev tillfrågad första gången. Nu har jag accepterat att ta uppdraget.

När Jonas Kleber fick frågan från valberedningen för några veckor sedan var han mycket tveksam. Det som gjorde att han tvekade är att han driver en mjölkgård i Finnåker tillsammans med en bror. Dessutom har Jonas ett deltidsjobb som avbytare på mjölkgårdar.

Men de senaste två veckorna har Jonas hunnit fundera en del. Och tanken på att ägna sig åt kommunpolitik på deltid har smält in.

– Jag kommer att sluta med avbytarjobbet. Däremot kommer vi att ha kvar våra mjölkkor hemma på gården. Jag får försöka kombinera jobben så gott det går.

Jonas Kleber toppade en av Centerns listor i höstens kommunval. Därmed känner han ett visst ansvar för partiet i den här situationen. Helst hade han sett en ännu yngre medlem som oppositionsråd.

– Drömmen är förstås att kunna jobba två heldagar i veckan som oppositionsråd. Men jag förstår att det inte går. Hur jag kommer att förlägga min arbetstid kan jag inte säga i dag. Jag får fasa in i jobbet efter hand. Och telefonen kommer att bli mitt bästa redskap.

Sedan tidigare är det klart att Pär-Ove Lindqvist (M) blir oppositionsråd på 60 procent. Både han och centerpartisten tillträder vid årsskiftet.

Mer läsning

Annons