Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handboll och disko för alla

Några har tennisskor, shorts och en svettig tröja. Andra är uppklädda och har gjort sig snygga i håret. På disco ball night funkar båda lika bra.

Annons
Tufft motstånd. Aramais Muradiam hamnade lite i underläge när tre stora elitseriespelare omringade honom. Men Aramais tyckte att det var roligt att spela allstar-match.

I 20 år har Lindeskolans IF blandat handboll för klasslag med disko. Tidigare hölls arrangemanget på Stadsskogsskolan, men Lindesberg arena har gett nya möjligheter. Fler årskurser kan tas emot. I fredagens turnering deltog 33 lag från tvåan till sexan. Det finns också plats för fler matcher och att varje årskurs fick spela en allstar-match mot spelare från LIF Lindesbergs elitserielag var ett nytt inslag.

Aramais Muradiam var en av spelarna i årskurs 2 som fick möta de betydligt större elitseriespelarna. Men han var inte så imponerad.

– De var så där mittemellanbra. Men det var roligt och man fick springa mycket, tyckte Aramais efter matchen som tvåorna vann med 2–1.

Han tycker att det är kul med disco ball night.

– Det är roligt att spela handboll. Jag går på fotboll och judo annars, men nu ska jag fråga mamma om jag får börja med handboll också.

Förutom att deltagarna ska umgås, spela handboll och ha kul med klassen är huvudsyftet med disco ball night att utbilda eleverna på handbollsgymnasiet i ledarskap och organisation. Drygt 40 elever fanns på plats för att sköta allt från att vara lagledare och domare till att sitta i sekretariatet och att vara speaker.

Oskar Kjellander och Isak Boström har fått rollen som lagledare. De har tre lag att ta hand om, och de får många frågor att svara på.

– När ska vi spela nästa gång? Kan vi gå upp på läktaren så länge? undrar någon.

– Vi spelar klockan sju så vi samlas här tio i, förklarar Oskar innan alla drar iväg.

Oskar går i tvåan så han börjar bli rutinerad, men för Isak är det första gången. De tycker att det här är ett bra sätt att lära sig på. Och de har hygglig koll på läget.

– Det är lite kaotiskt, men ändå strukturerat. Det jobbigaste är att vissa är så otroligt taggade när de ska spela, men då får man försöka lugna ner dem lite, konstaterar Isak.

Sedan ger de sig iväg för att få något i magen innan det är dags att ta hand om nästa lag.

Frågor och svar. Oskar Kjellander får många frågor från treorna på Björkhagaskolan och han försöker reda ut alla frågetecken så gott han kan.
Fart på dansgolvet. Elise Tegin och Rebecka Blomberg går bara i förskoleklass och fick inte vara med och spela handboll ännu. Men de roade sig på dansgolvet i stället.

Mer läsning

Annons