Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlarna efterlyser fler parkeringsplatser på stan

För stans handlare är det antalet platser snarare än parkeringstiden som är den stora frågan. De efterlyser fler, både lång- och korttidsparkeringsplatser.

Annons

– En fredagseftermiddag när folk är ute på stan för att handla så är det väldigt trångt med parkeringar, säger Mikael Nielsen på Team sportia, som sitter med i Linde citys styrelse.

– För min del tycker jag två timmar är lite för lite, så jag ser gärna tre. Men jag är lite splittrad i den frågan. Två timmar är bra för cirkulationen, för de som hoppar in och gör ett ärende,

Men en tidsgräns måste det finnas, menar han.

– Problemet i dag att många som arbetar på stan också parkerar där. säger Mikael Nielsen som efterlyser också mer tydlighet kring var man kan långtidsparkera.

I våras tillkom ett antal långtidsplatser längs Ban-gatan.

– Men där parkerar många tågpendlare, så det är fortfarande lite för få.

Handlarna för diskussioner med kommunen och håller på att ta fram förslag på hur man ska komma till rätta med problemet.

– Vi har påtalat länge att det dels finns för få parkeringsplatser på stan, och att det dels måste finnas fler långtidsparkeringar för de som jobbar, som ska användas ordentligt. Det tror jag skulle kunna lösa en hel del av dagens parkeringssituation

Mer läsning

Annons