Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hantverksklädda skolbesökare sökes

Stadsskogssskolan utsattes någon gång mellan måndag kväll och tisdagsmorgonen för en omfattande datorstöld. Polisen behöver hjälp att identifiera två hantverksklädda män som sågs i skolan under måndagen.

Annons

Sexton bärbara datorer är stulna från ett klassrum. Ett fönster är sönderslaget, men det finns också en misstanke om att någon gärningsman kan ha dröjt sig kvar i skollokalerna när skolan låstes för dagen.

Två män sågs under måndagen gå runt i skolan. De var klädda som hantverkare, men väckte inte någon större misstänksamhet hos skolpersonalen eftersom de lika gärna kunde vara föräldrar på besök som rekognoserande tjuvar. Männen sågs även förra veckan i skolan, men då i helt vanliga vardagskläder.

– Vi behöver tips. Det kan ju vara så att elever talat med männen och kan bidra med värdefulla detaljer för vår utredning, säger Tobias Harrysson vid polisen i Lindesberg.

Det kan också vara så att männen inte har något med stölden att göra och då är det det som polisen behöver få klarlagt.

En av männen är påfallande lång, cirka 195 centimeter, mörkhårig och smal. Den andre mannen cirka 180 centimeter lång och ljust tunnhårig. Båda männen uppfattas vara cirka 30 år eller strax däröver samt var klädda i svart T-shirt och hantverkarbyxor av midjetyp i en mörk kulör när de sågs i skolan under måndagen.

Den som har något att berätta om männen uppmanas att kontakta polisen i Lindesberg.

Mer läsning

Annons