Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är årets förbättringspristagare

Elisabeth Alfredsson, Susanne Olofsson, Lilian Åkerstrand, Kerstin Sundblad och Anna-Lena Lindhe har tilldelats förbättringspriset 2015 på Lindesbergs lasarett.

Annons
Prisas för förbättringar inom vård. Till vänster Maria Gunnarsson, biträdande utvecklingschef. Pristagarna: Anna-Lena Lindhe, Elisabeth Alfredsson, Susanne Olofsson, Kerstin Sundblad och Lilian Åkerstrand.

Idag, tisdag, hade lasarettet en förbättringsdag, en konferens där anställdas erfarenheter, tankar och idéer lyftes fram. Ett antal olika seminariepunkter ingick under dagen med avslutning av prisutdelning för förbättringspriser 2015.

Priset ges i tre kategorier: 1) Stora förbättringar som har påverkat många, 2) mindre förbättringar som har gjort skillnad i det dagliga arbetet och 3) uppsatsarbete eller forskning. Pristagare kategori 1 var Elisabeth Alfredsson och Susanne Olofsson för sitt förbättringsarbete i artrosprocess/patientfokus, kategori 2 Lilian Åkerstrand och Kerstin Sundblad för rutinförbättringar i hantering/information om sterila instrument och kategori 3 Anna-Lena Lindhe för sin magisteruppsats om patienters kroppsposition under operation.

– Syftet med förbättringsdagen är

att skapa möjligheter till att vi kan lära av varandra, att ta del av varandras erfarenheter och att ge goda exempel på förbättringsinsatser som gjorts för vården på lasarettet, säger Eva Carlsson, utvecklingschef.

– Och vi fokuserar både på stora förbättringar som mindre sådana, säger Maria Gunnarsson, biträdande utvecklingschef.

– Vi vill skapa en kultur där alla våra medarbetare tänker på hur vi kan förbättra vården och att vi har en positiv anda på arbetsplatsen där vi alltid fokuserar på att utföra det primära vårduppdraget så bra som möjligt oavsett hur vår organisation ser ut, säger Carlsson.

En jury valde ut pristagarna. Juryn bestod av Ola Fernberg, folktandvården, Margita Svensson, Innovationsslussen, samt Merit Israelsson, Lindesbergs kommun. Det här var tredje gången som lasarettet delade ut förbättringspriser sedan starten av denna tradition år 2012.

Mer läsning

Annons