Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här grävs för en ny handelsträdgård

En ny handelsträdgård kommer att stå klar vid norra industriområdet i Lindesberg i höst. ¿Det är en lokal företagare som står bakom satsningen.

Annons
Första. Markarbetena har kommit en bra bit på väg där den nya handelsträdgården ska byggas i sommar. Det här är första tomten som sålts på det nya industriområdet. BILD: INGVAR SVENSSON

– Jag vill av olika skäl inte prata så mycket om etableringen förrän allt är klart, säger köpmannen, som inte vill gå ut med sitt namn.

Företagaren har köpt marken på en del av den stora tomt som Lindesbergs kommun sålde till ett transportföretag för ett par år sedan. Men affären genomfördes aldrig och köpet gick tillbaka.

– Det är roligt att det börjar hända lite på norra industriområdet, säger kommunens näringslivschef Peter Bring.

Trög försäljning

Näringslivsavdelningen har kontakt med flera företag som är intresserade av mark i samma område som handelsträdgården.

– Men vi har ingenting som ligger nära en affär, säger näringslivschefen. Vi får väl se hur de fortsatta diskussionerna utfaller.

Efter industrirakan går försäljningen av industrimark också trögt. Hittills har en tomt sålts till byggföretaget NCC. Det har funnits ett antal intressenter de senaste två åren. Men inga mer markaffärer har gjorts.

– För närvarande finns det inget konkret intresse av mark efter rakan, säger Peter Bring. Vi försöker hitta nya intressenter och folk som jobbar med industrietableringar. Vi jobbar så gott vi kan.

Mer läsning

Annons