Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här invigs de nya bokautomaterna

Nu effektiviseras biblioteken i Lindesbergs kommun. Detta sker med nyinköpta biblioteksautomater för utlåning och inlämning av böcker. En investering på 200 000 kronor.

Annons
Invigning av de nya biblioteksautomaterna. Scenframträdandet sköttes av Eowyn Svahn, Ingrid Engman och Alicia Hedberg Mehlis.

De två nya biblioteksautomaterna har stått på plats i cirka en månad på biblioteket. På fredagen invigdes satsningen officiellt.

Det var tal, fanfar, kulturframträdande, bandklippning och invigningstilltugg. Kulturchef Kristina Öster inledde med ett kort tal om hur tankarna på att införskaffa biblioteksautomaterna har funnits i många år. En äldre variant av bokautomat har också funnits här men den byts ut mot modern teknik nu.

Kommunalråd Linda Svahn (S) var också på plats. Hon berättade om sina tankar med biblioteksverksamheten och lyfte upp all kunskap som finns samlad där mellan bokpärmarna.

– Ett bibliotek är också en mötesplats, här möter man andra människor och tankar och idéer, sade Linda.

Thomas Lundkvist blåste en invigningsfanfar i en bokpärm. Alicia Hedberg Mehlis, Ingrid Engman och Eowyn Svahn från läseklubben gjorde ett scenframträdande. Sedan klippte trion, med hjälp av Nellie Liedström, det symboliska invigningsbandet som var tillverkat av gamla boklånekort.

Med biblioteksautomaterna sköter låntagaren nu själv enklare ärenden som att hämta reservationer, låna och lämna tillbaka böcker. Bokautomaterna styrs med RFID-teknik (Radio Frequency IDenfication). En tagg sitter i alla böcker som kommunicerar via radioteknik med biblioteksautomaterna.

Thomas Lundkvist blåste fanfaren. I en bok!
Linda Svahn (S) höll ett invigningsanförande där hon delgav besökarna sin vision om biblioteksverksamheten och om bibliotekens betydelse för det demokratiska samhället.

Mer läsning

Annons