Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här möts människor från jordens alla hörn

Mötesplatsen är en livfull och omtyckt aktivitet dit alla är välkomna och som kyrkan ordnar i Sankt Olofsgården. Senast var det hela 62 deltagare, varav många barn i alla åldrar.

Annons
Mötesplats. Rim Abd-Alghanj, Hannan El-ghouj, Maysoon Abbas, Zaynab Osman och Ehab El-ghouj tycker att tisdagsträffarna är toppen.

FELLINGSBRO. Det är tisdagskväll och full fart i Sankt Olofsgården. Mängder med barn som leker, spelar bordtennis och många vuxna som fikar och umgås. Det är alltid mycket folk, och det är en jättebra verksamhet, berättar tandläkaren Ehab El-ghouj som brukar gå hit.

Det är roligt och givande tycker han, inte minst att träffa andra människor från världens alla hörn.

– Vi dricker te, kaffe, äter tårta, och umgås och träffar nya personer, förklarar Maysoon Abbas som vid sin sida har Ehabs hustru Hannan El-ghouj, Zaynab Osman och Rim Abd-Alghanj med sin sju månader gamla dotter Tolin i famnen.

Stämningen är uppsluppen och välkomnande med mycket skratt. Många håller på att lära sig svenska – ett ganska svårt språk, tycker Maysoon Abbas.

De flesta som kommer hit är asylsökande, men alla är välkomna, berättar församlingsassistenten Helene Wallin som håller i träffen.

– Man behöver inte alls vara rädd för att komma hit, det är så berikande att träffas över alla kulturella gränser. Språkligt brukar det inte vara några problem.

– Det funkar jättebra, bara den goda viljan finns så löser sig resten.

Liten utflykt. Aisha Dehati på strövtåg.
Mycket lek. Shirleen Mafula och Stevan Rad är det full fart på och tycker att det är jättekul att vara här.

Mötesplatsen

Startade för cirka två år sedan och är på tisdagskvällar i Sankt Olofsgården i Fellingsbro. Det brukar vara 50–60 deltagare varje gång, varav över hälften barn. En mötesplats är det även måndagar i församlingshemmet i Frövi.

På onsdagar ordnar församlingen svenskundervisning ihop med ABF.

Fredagar är det öppet hus med olika aktiviteter. Ofta brukar man koka vegetarisk soppa. Nyligen ordnades det ett spa.

Läs mer på församlingens hemsida här.

Mer läsning

Annons