Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska ges platsför nya brandstationen

En ny brandstation i Lindesberg har diskuterats under många år. Men nu ser det ut som om byggplanerna tagit ny fart. En plats är utsedd och BMB har fått en beställning på ny detaljplan för området mellan Lindehov och Fotbollsgatan.

Annons
Stationsplats. Här, i hörnet av Fotbollsgatan och Ishockeygatan i Lindesberg kommer den nya brandstationen att byggas.

– En ny brandstation ska det bli. Men det är lite svårt att säga exakt när spaden sätts i jorden, säger kommunalrådet Anders Larsson (C).

Tidigare har det sagts att en byggstart kan ske under nästa år. Om det blir så snart är dock osäkert, ingen av de som NA talat med i ärendet törs ge ett exakt datum, kanske handlar det istället om 2012.

Det finns dock pengar reserverade för projektet i verksamhetsplanen för 2011.

Parkering flyttas

Även om byggstarten inte är klar är placeringen det. Den nya brandstationen ska placeras på södra sidan av Fotbollsgatan, mellan Brotorpsskolan och Ishockeygatan.

– Det innebär bland annat att parkeringen vid Lindehov får flyttas. Men det finns ytor längre in på Ishockeygatan som kan användas för det, säger stadsarkitekt Per Granlund.

Utryckningsvägen

Exakt hur den nya stationen utformas är inte heller det bestämt, men att utryckningsvägen blir direkt mot Fotbollsgatan är klart. Sedan behövs också en del ytor runt stationen för eventuell framtida expansion.

– Här får vi jämka med skolans behov av liknande utrymme, säger Per Granlund.

Vill se bostäder

Brandchef Per Ove Staberyd på Nerikes Brandkår är glad över att ärendet tagit ny fart.

– Jag hoppas att byggandet sker så fort som möjligt. Det är ett strategiskt och bra läge. Den gamla stationen är felplacerad och dessutom nedsliten, säger han.

Per Granlund vill riva den gamla stationen:

– Jag vill se ett nytt kvarter med bostäder där. Det är vad staden är till för.

Mer läsning

Annons