Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här städas Bottenån med ideella krafter

Mängder med cyklar och rostiga kundvagnar bärgades ur Bottenån idag. Det var lokalavdelningen i föreningen Round Table som ideellt gjorde en städinsats för Lindesbergs centrum. 

Annons
Ännu en cykel bärgas ur vattnet. Mattias Eriksson heter en av de krafter som ideellt städade Bottenån på lördagen.

Det var folksamling vid gång/cykelbron vid ån på lördagens förmiddag. Två dykare var i vattnet och folk fanns på land intill och deltog i arbetet och halade upp alla föremål som dykarna fick tag i.

- Vi är här ideellt och gör en insats för att det ska bli finare i Lindesbergs centrum, berättar Magnus Unosson, ordförande i lokalavdelningen för Round Table i Lindesberg, RT19.

Cykel efter cykel bärgas ur vattnet. Kundvagnarna ligger staplade på varandra i vattnet. Åtta radiobandspelare har också hittats. Och vägskyltar.

- På ett ställe stod dykaren på sex kundvagnar som låg på varandra, berättar Mattias Eriksson.

Dykarna heter Daniel Tegin och Daniel Viborg och de är båda med i föreningen.

- Vi har gått förbi här så många gånger och tyckt att det borde göras något åt nedskräpningen. Därför gör vi det här idag, säger Magnus.

Lokala företagare finns också med och sponsrar med utrustning.

- Egentligen var vår plan att börja här vid bron och jobba oss bortåt längs med ån, men det är så mycket skräp bara här så vi hinner inte städa på någon mer plats än denna idag, säger Magnus.

Mer läsning

Annons