Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembakat och hemgjort på årlig slöjdmässa

Astrid Eliassons hembakade bröd gick åt som smör i solsken på lördagens slöjdmässa. Och Astrid har en hektisk tid framför sig.

Annons
Bilbyggare. Olle Damström byggde sin första bil i trä redan när han gick i skolan. Det är en hobby som han har fotsatt med och modellerna nu för tiden är lite mer avancerade.

Astrid Eliasson från Lindesberg har fullt upp just nu, för så här när julen närmar sig finns det gott om ställen att sälja sina alster på.

– Jag är här i Lindesberg i dag. Nästa lördag ska jag till Vasselhyttan. Söndagen därpå är det Siggebohyttan och första helgen i december Rockhammar, berättar Astrid som hade god fart på försäljningen av sitt hembakade bröd.

– Det bara blåser till, konstaterar hon.

Bilbyggare

Det fanns mycket annat att titta på också på slöjdmässan som arrangeras av Bergslagens slöjdare. Stickat, keramik och vävda mattor var en del av det som ställdes ut.

På bordet framför Olle och Kerstin Damström stod vackra träsaker, bland annat bilar i olika modeller. De gör hantverket tillsammans. Olle sköter träarbetet och Kerstin målar.

– Jag har tillverkat bilar sedan jag gick i skolan, berättar Olle.

Då handlade det om att tigga till sig sockerlådor att bygga av och att göra hjul av vedpinnar. Nu är det mer avancerat och flaken på Olles bilar går att tippa.

Årets mässa lockade 26 utställare och de höll till i Kristinaskolans gymnastiksal och i det gamla museet. Arrangörerna fick i sista stund flytta en del av mässan från Kristinaskolans matsal till det gamla museet på grund av vattenskador i matsalen.

– Det var skönt att det ordnade sig och alla utställare fick plats. Vi fick dock ta bort fikat och det känns lite synd, konstaterar Ingegerd Jonsson från slöjdarföreningen.

Julfina. De här vackra damerna besökte slöjdmässan.
Blandad kompott. Hantverk av många olika slag visades upp.
Bilbyggare. Olle Damström byggde sin första bil i trä redan när han gick i skolan. Det är en hobby som han har fotsatt med och modellerna nu för tiden är lite mer avancerade.
Hembakat. Astrid Eliasson hade fullt upp vid sitt bord. Det var många som ville köpa hennes hembakade bröd.

Mer läsning

Annons