Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög andel deltidstjänster i Lindesbergs kommun

Att hitta sätt att erbjuda anställda, som vill ha en ökad grundtjänst och är flexibla, det är bra personalpolitik, säger Carina Fyrpihl, personalchef på Lindesbergs kommun med 1 800 tillsvidareanställda.

Annons
Politikergenomgång. Sjukfrånvaron av ordinarie arbetstid är 4,77 procent i Lindesberg och fallande i motsats till andra kommuner (6,3 i riket 2014). – Det är något vi ska vara stolta över och hålla i, säger kommunens personalchef Carina Fyrpihl.Foto: Michael Landberg

Andelen heltidsanställda i Lindesbergs kommun är 64 procent. Det är lågt. Rikssnittet ligger på 70 procent.

Politiskt finns ett inriktningsbeslut att ge möjligheter att gå upp i arbetstid för deltidare.

– Det här har vi pratat om länge, men är det någon verkstad, sa Göran Gustavsson (M, tidigare FP) när kommunens personalpolitiska bokslut 2014 föredrogs i kommunstyrelsen.

Inom vård och omsorgs drivs projekt, bland annat på Ågården med detta syfte.

– De som höjts syns inte i statistiken eftersom de ingår i ett projekt, säger Carina Fyrpihl.

Både fack och arbetsgivaren vet, bland annat genom enkätundersökningar, att relativt många kommunanställda vill höja sin grundtjänst.

– Men det finns också många låsningar. Man kanske vill gå upp i tjänst, men bara på den arbetsplats man är på.

Ordet flexibilitet nämner Carina Fyrpihl flera gånger.

Det gäller också att orka jobba. Snittåldern för pensionsavgångar var i fjol 64 år och 8 månader i kommunen. 42 anställda gick i pension.

– Arbetsmiljöfrågor är den springande punkten för att orka jobba längre. Många anställda gör allt för att orka jobba fram till 65.

Totalt slutade 172 medarbetare sin anställning 2014.

– Omsättningen ligger under 10 procent som anses vara normalt. Tittar man däremot på chefsomsättningen så är den högre, 18 procent.

Det är också en trend i riket att man kanske inte jobbar så länge på en chefstjänst. Omsättningen kan vara frisk, men kräver stora resurser att säkerställa kompetens och rätt kunskap.

– Detta är inte oroväckande för Lindesbergs kommun, men en viktig fråga att ha uppmärksamhet på, säger Carina Fyrpihl.

I kommunen finns cirka 80 chefsbefattningar.

En signal hon också skickade ut till politikerna i kommunstyrelsen var anställningsförhållande. 80 procent av de kommunanställda har en tillsvidareanställning.

– Tjugo procent har inte en trygg anställningsform och trenden är ökande, säger Carina Fyrpihl.

Två förklaringar till denna siffra är behörighetskrav i skolan och arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Störst andel tidsbegränsade anställningar finns på tillväxtförvaltningen. Andelen är också synbar på barn- och utbildningsförvaltningen.

Kom i jobb-verksamheten startade 2014 och anställde 70 personer varav 27 slutade under året. Korttidsvikariat i barnomsorg förskola och årskurs 1-6 samt måltidsenheten hade 197 aktiva vikarier i fjol.

Mer läsning

Annons