Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 Hon vill ha en ny värnplikt

Det ligger i människans natur att vilja få vara med och bidra till samhället. Får vi inte det blir vi frustrerade, säger Jenny Larsson.Hon skulle vilja se en ny form av värnplikt.

Annons
Drivfjäder. – Aktivitet är a och o för att komma på att jag kanske vill plugga, flytta hit eller dit eller starta någon verksamhet. Sysselsättning gör folk påhittiga och driftiga, säger Jenny Larsson.

– Inte med en militär inriktning utan som en samhällstjänst inom vård och omsorg, biståndsarbete eller var helst som behöver utföras i samhället.

I kombination med utökade lärlingsprogram tror Larssons i Öskevik det skulle ge många en skjuts framåt, motverka arbetslöshet, förbättra integration och ge många chans att få in en fot i arbetslivet.

– Alla bör bidra till det gemensamma samhället, men som det är i dag får många inte den möjligheten.

Bristande samsyn, regler och byråkrati sätter stopp.– Men det här en köksbordsidé i Öskevik och inget annat, säger Jenny Larsson.

Det är däremot inte Centerns livsmedelsstrategi.

– Bra närodlad mat ger jobb. Det är en viktig del av landsbygdens industri.

Kvalitetskrav på mat skulle förbättra två viktiga områden där samhället har ett stort ansvar det inte lever upp till gentemot gamla och barn enligt Jenny Larsson.

Hon ser ingen motsättning mellan storstad och landsbygd.

– Storstäderna behöver landsbygden och vi storstäderna precis som det är bra att det inom partiet finns en storstads- och en landbygdscenter.

Mer läsning

Annons