Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellet behöver utöka verksamheten

Boenderum i spruthuset och restaurang i turistbyråns lokal. Det är idéer från nye hotellägaren Mats Barlow som nu hoppas på positivt svar från kommunen.

Annons
Ny restaurang. Mats Barlow vill ta över lokalen där turistbyrån är i dag och öppna restaurang där. Han vill också göra om spruthuset till boenderum.       Bild: Ulrika Stoetzer

Mats Barlow har drivit hotellet i två månader. På den här tiden har han tappat tre kilo och lagt av sig kostymen. För det har varit hårt arbete den första tiden och det gäller att rycka in där det behövs.

– I dag har jag stått i disken och där kan man inte stå i kostym, berättar Mats och skrattar.

Planer för utveckling

Under de här månaderna har han också dragit upp planer för hur hotellet ska kunna utvecklas. I ett brev till kommunen har han framfört sina idéer och det handlar bland annat om att göra om det närliggande spruthuset till boenderum.

– Vi behöver fler rum. Kommer det en busslast kan vi knappt ta emot dem.

Hotellet har i dag 35 rum plus en vandrarhemsdel med 40 sängar. Beläggningen har varit bra under sommaren.

– Det har hänt att vi fått säga nej eftersom vi har haft fullt, berättar Mats Barlow.

Han driver även Café Oscar och där vill Mats ha en större uteservering. Han vill också komma åt övervåningen av huset där turistbyrån finns idag.

– Café Oscar är bra, men är det dåligt väder så funkar det inte att sitta inne i stället. Det är för litet och för varmt, säger Mats som tänker sig att det ska bli restaurang i huset, men ändå behålla kafédelen.

Mer levande torg

Tanken är att hela Rådhustorget ska bli mer tillgängligt och levande.

Bättre skyltning både från riksvägen och från Kristinavägen är annat som Mats Barlow önskar att kommunen ska hjälpa till med.

När Mats tog över verksamheten tog han också över sex anställda. Han står nu inför att anställa ytterligare några personer.

– Vi behöver förstärka både på städ och servering, och vi behöver även någon mer kock.

Mer läsning

Annons