Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundraårig kör firademed Jill och Moraeus

Det var högtid, skoj, fest, glädje och väldigt mycket musik när manskören Harmoni höll sin jubileumscaprice. De båda gästartisterna, Jill Johnson och överraskningen Kalle Moraeus, satte guldkant på kalaset.

Annons

Körsång kan vara stillsamt och stramt, men det är det sista man kan säga om manskören Harmoni. Två och en halv timme vid två tillfällen igår släppte de loss alla sina röstresurser och det blev fullt ös. Visst fick publiken höra riktig stämsång i svenska visor och körklassiker som ”Kung Liljekonvalje”. Men melodifestivallåtar och swing funkar lika bra, och tillsammans med årets annonserade gästartist Jill Johnson blev det förstås country.

Hemlig artist

Publiken jublade när den hemlige artisten Kalle Moraeus kom in på scenen. Han bjöd både på egna och andras låtar. Dessutom en stor portion varm humor.

De flesta i publiken hade passerat 50-årsdagen, men inte Magnus Utterberg och Peter Håkansson från Örebro som kommit för Jill Johnsons skull. De öste, med viss förvåning, beröm över evenemanget.

– Jätterolig blandning. Det här åker jag till nästa år också, sa Magnus.

Birgitta och Stig-Ove Ivarsson hör till dem som brukar gå på capricen varje vår.

– Det är jättetrevligt med Moraeus, Men jag trodde nog på Björn Skifs, sa Birgitta.

Sanningen om kören

Som ofta förut, var Stefan Jansson anlitad. Nu presenterade han ”Den oscensurerade sanningen om manskören Harmoni”, där han knöt ihop 100 års historia med körens egna bravader.

I år hade man även tagit hjälp av Stråssagymnasteran för att få det lite extra festligt. De inledde båda akterna med uppskattad dans ihop med körens sång.

Till sist framfördes ett medley av sånger allt från år 1911 fram till nu. Där fanns bland annat ”Swing it magistern”, ”Waterloo” och ”Sommartider”. Men det hela inleddes förstås med körens allra första sång ”En hymn”.

Mer läsning

Annons