Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husvill Fröviförening hamnade i Lindesberg

Nu finns Frövi judo och workout i Lindesberg arena med sina träningspass.– Med tanke på att vi inte kunde vara kvar i judohallen känns det bra att vi är här nu, säger föreningens Sofia Egeryd.

Annons
Step up i Lindesberg arena. Sofia Egeryd är en av instruktörerna från föreningen Frövi judo och workout som numera leder sina träningspass i Lindesberg arena.

Aerobic, afro, step up och bodypump har de tidigare ägnat sig åt i judohallen i Frövi, men då föreningen inte kan ha kvar huset av ekonomiska skäl, såg det dystert ut inför framtiden. Tills det stod klart att det gick att vara i arenan.

Att det kommer innebära pendling för en del Frövibor är inget som föreningen tror kommer missgynna den.

– Tidigare har det ju varit ett gäng lindesbergare som åkt till Frövi, så pendling tror jag inte är något bekymmer. I alla fall har det varit Frövibor på de pass vi kört hittills, säger Sofia Egeryd.

I stan finns sedan länge också Lindesbergs allmänna gymnastikförening. De huserar i Sandströms och enligt Anna Hedman har LAGF inte ens diskuterat att flytta till arenan.

– De lokaler som finns att vara i där är mindre än Sandströms, så det skulle inte fungera att flytta dit med all vår verksamhet.

Att bara flytta delar av den tror LAGF inte på.

– Det funkar bra i Sandströms, även om det finns en del att önska, bland annat när det gäller fläktsystemet, säger Anna Hedman.

Att det kan bli konkurrens om motionärerna nu när Frövi-instruktörerna hamnat i Linde tror hon inte heller.

– Det finns nog motionärer så att det räcker åt oss båda.

Sofia Egeryd är av samma uppfattning.

– Vi har heller inte helt lika motionspass, så jag tror snarast att vi kompletterar varandra.

Sofia Egeryd är påtagligt glad åt att lokalfrågan fått en lösning.

– Vi är flera som har hållit i gång de här grupperna i tio–femton år, så det hade verkligen känts trist om det inte hade gått att lösa. Nu känns det riktigt bra.

Mer läsning

Annons