Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I hälsans tjänst

69 personer deltog när Friluftsfrämjandet i söndags höll avslutningsfirande av säsongens Hälsobingo. Förutom priser bjöds det på kaffe, korv och kakor.

Annons
Säsongsavslutning. Friluftsfrämjandets Hälsobingo slut för i år.Foto: Sofia Gustafsson

lindesberg. Promenaderna är mellan fyra och sex kilometer långa. En utmaning för Mona Karlsson, huvudansvarig för Hälsobingon, har i år varit att hitta nya, spännande rutter att leda deltagarna genom Lindesberg på.

– Jag har fått en del uppskattande kommentarer om de nya rutterna i år, säger Mona Karlsson och tillägger:

– Till exempel är det ett bra sätt för nyinflyttade lindesbergare att lära sig hitta.

Men syftet är ett annat.– Det handlar om att vi vill få ut folk, få dem att röra på sig. Inte visste jag att det var såhär lätt att lura ut dem, säger Mona Karlsson och berättar att det är mellan 60 och 80 deltagare varje gång.

– Tanken är att det ska vara barnvänligt, säger Mona som därför försöker lägga rutten på så framkomliga vägar som möjligt.

Söndagens rutt gick förbi strandpromenaden, över nya bron, åt Dalkarlshyttan till, Lilla Hagavägen och så upp på Kyrkoberget där korvgrillningen och lottdragningen hölls.

– Det är inte bara äldre som går utan det brukar vara med en del barnfamiljer med barnvagnar och det är även folk i rullstol eller med rullator som har deltagit.

Mona har varit med och arrangerat Hälsobingon i nio år. Nästa år, 2014, är det alltså 10-års jubileum.

Mer läsning

Annons