Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ICT får ny huvudägare

Förvaltningsbolaget Fundior AB i Stockholm har blivit ny huvudägare till ICT Norden Fastigheter. Efter ett erbjudande till ICT:s aktieägare äger Fundior drygt 32 procent av fas-tighetsbolaget.

Annons

– Jag och styrelsen har fortfarande full kontroll på läget, säger Jan Wilhelmsson, vd i ICT. Våra anställda påverkas heller inte av den här affären.

Tidigare huvudägare

Jan Wilhelmsson äger i dag 11,6 miljoner aktier i fastighetsbolaget, vilket motsvarar 27 procent av bolagets totala antal aktier. Innan Fundior gick ut med sitt erbjudande var han huvudägare.

– Jag och styrelseledamöterna i ICT äger tillsammans 38 procent av aktierna, säger Wilhelmsson. Dessutom har vi genom andra personer kontroll över ytterligare 14 procent av aktierna.

Fundior har finansierat köpet av ICT-aktier genom att ge ut nya aktier i Fundior. Närmare 29 miljoner nya aktier har getts ut. ICT:s aktieägare har för två aktier fått elva aktier i Fundior, som har mer än 225 miljoner aktier.

– Vi har inte betalat några kontanter, säger Mattias Karlsson, styrelseordförande i Fundior. Affären har dock kostat våra gamla aktieägare genom den utspädning som skett när antalet aktier ökat.

Den nye huvudägaren hoppas få en plats i den nuvarande ICT-styrelsen. Fundior ser också gärna att styrelsen utreder om nuvarande organisation för fas-tighetsförvaltning behövs i fortsättningen.

Storägare

– När det gäller vd-posten finns det ingen anledning att göra en förändring, säger Mattias Karlsson. Vd:n är dessutom storägare i fastighetsbolaget.

Fundiors styrelseordförande hoppas att fastighetsbolaget kan bli ägare till ännu fler fastigheter och då inom ett större geografiskt område än Örebro län.

– Som jag ser det finns det en oerhörd potential i ICT, säger Mattias Karlsson.

Mer läsning

Annons