Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK har eget projekt

En eller två konstgräsplaner i Lindesbergs kommun var en fråga under valrörelsen. Svaret kan bli tre. IFK Lindesberg har i det tysta jobbat med ett eget konstgräsprojekt. IFK har planer på att bygga en fotbollshall med konstgräs vid sin anläggning i fritidsbyn.

Annons

– Vi vill dra igång så fort som möjligt, säger Per Eriksson, ordförande i IFK Lindesberg. Får vi klartecken från kommunen sätter vi igång.

Hallen med en konstgräsplan med måttet 50 x 100 meter är kostnadsberäknad till fyra miljoner kronor. Driftkostnaden är beräknad till 400 000 kronor per år.

– Jag är övertygad om att vi klarar projektet ekonomiskt. Tanken är att kommunen ska stå för halva driftkostnaden, vi för 100 000 kronor och lika mycket räknar vi med att få in i hyresintäkter, säger Per Eriksson.

600 medlemmar

IFK har 600 medlemmar och 17 fotbollslag. Behovet av en konstgräsplan är stort om klubben ska kunna hänga med i utvecklingen.

– Jag tror det behövs fler än två konstgräsplaner i kommunen om fotbollsklubbarna ska hänga med, säger IFK:s ordförande.

Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott ställer sig till positivt till IFK:s förslag. På torsdag nästa vecka kommer nämnden att ta ställning i frågan.

Rolig idé

– Mitt förslag är att nämnden ger ett bidrag på 200 000 kronor årligen 2011-2020, säger Jan Holmquist, tillförordnad kultur- och fritidschef. Det är en rolig idé och ett ekonomiskt gyllene tillfälle för kommunen att få en bra anläggning. Vi har utrymme i budgeten eftersom vissa kostnader vi haft försvinner nästa år.

Jan Holmquist har informerat gymnasieskolan om IFK:s planer. Däremot har han inte pratat med övriga fotbollsföreningar i kommunen.

Mer läsning

Annons