Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK ser fram emot träning i december

IFK Lindesberg har påbörjat arbetena med den planerade inomhushallen med konstgräs vid fritidsbyn. Målsättningen är att klubbens fotbollsspelare ska kunna börja träna där i början av december.

Annons
Markarbeten. Per Eriksson räknar med att markarbetena ska ta ytterligare några veckor. Sedan kommer byggnaden att monteras och till sist ska konstgräs läggas i hallen. Arbetena med hallen och gräset ska utföras av entreprenörer.BILD: INGVAR SVENSSON

– Hallen beräknas kosta 4,5 miljoner kronor, säger Per Eriksson, ordförande i IFK. Det mesta kommer vi att låna. Finansieringen är så gott som klar. Frågan är vilket alternativ vi ska välja.

Driftkostnaden är beräknad till 400000 kronor per år. Kultur- och fritidsnämnden har beviljat ett driftbidrag på 200000 kronor årligen under perioden 2011–2020.

– Klubben kommer att bidra med 100 000 kronor och resterande pengar till driften hoppas vi kunna ta in på uthyrning, säger Eriksson.

Hoppas på uppsving

IFK har erbjudit fotbollsgymnasiet vid Lindeskolan att hyra hallen på dagtid. Men Per Eriksson har ännu inte hört något från skolan.

– En del föreningar i grannskapet har hört av sig och anmält att de är intresserade att hyra träningstider. Jag hoppas att intresset är seriöst.

Per Eriksson är övertygad att inomhushallen kommer att betyda jättemycket för fotbollen i hela norra länsdelen. Dessutom tror han att hallen blir ett uppsving för fotbollen i Lindesberg.

– Hallen är ett måste för att vi ska kunna hänga med, säger han.

Som det ser ut i dag blir det ingen värme i hallen. Enligt IFK:s ordförande är driftkostnaden för värme för hög. När det gäller driften kommer den att skötas på ideell väg.

Alldeles intill inomhushallen ligger den nya paviljongen med tio omklädningsrum, kafeteria, kansli, förråd och tvättstuga. Arbetena där pågår och beräknas också bli klara i december.

– Tanken är att vi ska börja använda paviljongen i mars–april nästa år.

Mer läsning

Annons