Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Industriutbildad ungdom är en bristvara

Det svenska skolväsendet utbildar till jobb som inte finns medan industrin inte får tag på folk med relevant utbildning. Det var en sammanfattande utmaning som fyra företrädare för industrin i kommunen förde fram vid torsdagens företagarfrukost på Stadshotellet.

Annons
Företagarröster. Dan Johansson, Helen Palm Danielsson, Kenneth Ahlin och Urban Andersson talade om industriföretagens behov och utmaningar i Lindesbergs kommun vid torsdagens företagarfrukost.

 – Hur är våra förutsättningar att vara världsledande när industritekniska utbildningar saknas, sa Dan Johansson, vd och delägare i verkstadsföretahet Linde Maskiner AB.

Vid sidan av Johansson fanns Helen Palm Danielsson, personalchef på explosivämnesidustrin Nammo Liab, Urban Andersson, Minpro i Stråssa, som återvinner legeringsmetaller samt Kenneth Ahlin vd för Eurolube i Storå, tillverkare av oljesystem till fordonsindustri och fordonsverkstäder.

Alla lyfte fram detta dilemma vid frukostmötets huvudpunkt, en paneldiskussion som leddes av kommunens nya näringslivschef Merit Israelsson.

I olika grad står företagen inför nyrekryteringar inför pensionsavgångar.

– De flesta i vår produktion är i 20-årsåldern, så det är långt till pension, men eftersom det saknas processutbildade unga har vi fått utbilda dem hos oss, säger Urban Andersson, Minpro.

Hos Nammo Liab kommer inom de närmaste fem åren 30 anställda att gå i pension. Inom en tioårsperid är personalstyrkan utbytt till hälften.

Två andra viktiga faktorer för tillverkningsindustri som lyftes fram var nödvändigheten av bra kommunikationer samt att Lindesberg ska vara en attraktiv kommun att söka sig till. Där är bostäder en angelägen parameter.

Mer läsning

Annons