Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen mer bingo i Lindesberg

Det är inte tillräckligt många som vill spela bingo, så nu läggs bingon ner. Ett ekonomiskt avbräck för idrottsföreningarna.

Annons
Det blir inget mer bingospel på Smedjegatan. Det finns inte tillräckligt stort intresse för att få det att gå runt.Arkivbild: Göran Kempe

Enligt Svebico, Sveriges bingoarrangörers centralorganisation, finns i dag omkring 90 bingohallar i Sverige. Mellan fem och tio hallar per år läggs ner. Nu sällar sig Bingoalliansen i Lindesberg till den skaran. Sista utropet gjordes innan semesterstängningen i slutet av juli. Vid styrelsemötet i veckan togs beslutet att inte öppna igen.

Dåligt intresse

– Det har varit en viktig inkomstkälla för idrotten, säger Thomas Eriksson som sitter i Bingoalliansens styrelse för tennisklubbens räkning.Bingoalliansen, som utgörs av Lindesbergs tennisklubb, Lindlövens IF och Wedevågs IF, har arrangerat bingo i Lindesberg sedan 1981. På 90-talet var det omkring 150 spelare vid varje tillfälle. Nu har det varit spel tre gånger i veckan och det kommer i bästa fall 50 personer.

Försökte ideellt

Det var kris redan förra sommaren, och för att rädda bingon försökte man med mer ideellt arbete. Men det räckte inte.

När det inte finns lönsamhet i verksamheten ges inte tillstånd från Länsstyrelsen att fortsätta.

– Vi vet att vi inte får det, så vi söker inte utan slutar nu istället, säger Thomas Eriksson.

Mer läsning

Annons